Szechenyi Logo 02

Projekt címe: „Kulturális közösségi háló fejlesztése - tájház létesítés és felújítás konzorciumban”

Felhívás címe: Alpokalja-Fertő táj Vidékfejlesztési Egyesület – Kultúrháló Komplex – Térségi kulturális, komplex együttműködési programok támogatása

 

Kódszáma: VP6-19.2.1-5.1.2-17

Projekt azonosítója: 3007595263

 

Kedvezményezett:                           Ágfalva Községi Önkormányzat

                                                         9423 Ágfalva, Soproni utca 3.

                                                         Iván Községi Önkormányzat (konzorciumi partner)

                                                         9374 Iván, Fő utca 84.

A projekt megvalósítási időszaka2019.01.01.– 2020.03.31.

Támogatás összege:                       9 272 264 Ft (Ágfalva: 6 913 579 Ft, Iván: 2 358 685 Ft)

A támogatás mértéke:                     85 %

A fejlesztéssel érintett ingatlanok (megvalósítási helyszínek):

Ágfalvi Tájház

9423 Ágfalva, Hegy utca 8-9.

Iváni Tájház

9374 Iván, Fő utca 29. 

Ágfalva Községi Önkormányzat és Iván Községi Önkormányzat az Európai Unió támogatásával megvalósuló Széchenyi 2020 Program keretében „Alpokalja-Fertő táj Vidékfejlesztési Egyesület – Kultúrháló Komplex – Térségi kulturális, komplex együttműködési programok támogatása” című pályázati felhívásra benyújtott „Kulturális közösségi háló fejlesztése - tájház létesítés és felújítás konzorciumban” című pályázata vissza nem térítendő támogatást nyert. A támogatás mértéke az elszámolható összköltség 85 % - a, amely 9,27 millió Forint (Ágfalva 6,9 millió Ft, Iván 2,36 millió Forint). 

Magyarország Kormányának felhívása az Alpokalja-Fertő táj LEADER helyi akciócsoport (HACS) illetékességi területén működő települési önkormányzatok támogatása: a kulturális környezet fejlesztése, a vidéki örökség megőrzése, fenntartható közösségi és/vagy gazdasági hasznosítása; szemléletformáló kezdeményezésekkel, képzésekkel, hálózati együttműködéssel a helyi közösségek szociális érzékenységének, a generációk és a társadalmi csoportok kapcsolatainak erősítése érdekében.  A Kormány a Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki az oktatásba és a képzésbe történő beruházást a készségek fejlesztése és az egész életen át tartó tanulás érdekében.

A projekt tartalma:

A projekt az ágfalvi tájház és iváni civil ház fejlesztésére és jelentőségük szélesítésére irányult. Ágfalván a tájház tetőszerkezetének felújítása, Ivánban pedig a civil ház energetikai felújítása, központi rendszer kialakítása történt meg a fűtés, a gáz és a víz bevezetésével. Iván zöldfelület növekményt és német tanfolyam megvalósítását teljesített a kötelezően vállalt tevékenységen kívül, Ágfalva a tájházon végrehajtott beruházás mellett vállalta a tájékoztató tábla elkészítését, illetve rendezvény lebonyolítását is, mely Német Nemzetiségi Farsang volt.

Ágfalva Községi Önkormányzat és Iván Községi Önkormányzat összefogásával és konzorciumi megállapodásával egy komplex, nemzetiségi kultúrára és hagyományokra épülő projekt megvalósítása történt meg. Mindkét település a saját nemzetiségeinek örökségét magában foglaló tájházát, civil házát fejlesztette és újította fel, s ezen felül további tevékenységeket is megvalósított, melyek kapcsolódnak a nemzeti-, nemzetiségi kultúra és a hagyományok megőrzéséhez. 

Projekttel kapcsolatos további információk:

Pék Zsuzsanna polgármester

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

tel.: +36 (99) 330 012 

Ivan 01

„Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa.”

Ivan 02